www.iiiWe.com » کاربرد لیزر در ساخت و ساز

 صفحه شخصی مجتبی صدوق   
 
نام و نام خانوادگی: مجتبی صدوق
استان: مرکزی - شهرستان: اراک
رشته: کارشناسی عمران - پایه نظام مهندسی: یک
شماره نظام مهندسی:  33-300-00182
تاریخ عضویت:  1389/12/20
 روزنوشت ها    
 

 کاربرد لیزر در ساخت و ساز بخش عمومی

10

کاربرد لیزر در ساخت و ساز
امروزه کارکردهایی متنوع از لیزر می‌شناسیم و شاید عمده‌ترین این کارکردها، استفاده از لیزر در فاصله‌یابی ماهواره‌ای باشد

امروزه کارکردهایی متنوع از لیزر می‌شناسیم و شاید عمده‌ترین این کارکردها، استفاده از لیزر در فاصله‌یابی ماهواره‌ای باشد، لیزر را می‌توان براساس منبع تولید به سه دسته جامد، نیمه‌هادی و گازی تقسیم کرد. لیزر در واقع از هلیوم- نئون ایجاد می‌شود و اولین بار در سال 1961 توسط مخترعی ایرانی به نام پرفسور علی جوان در آمریکا ابداع شده است.

لیزر در ترازیابی که با گستردگی فوق‌العاده، استفاده‌های فراوان دارد و اگرچه فاصله‌یابی ماهواره‌ای یا SRL، فاصله‌یابی طول‌های بلند از ایستگاه زمینی به ماهواره‌ها، انجام می‌شود و دقت این اندازه‌گیری در هر نسل بهتر شده، طوری که از حدود 10متر (در نسل اول) به حدود 2میلیمتر (در نسل چهارم) رسیده است، اما چون لیزرهای تک‌رنگ واگرایی ندارند، برای هر نوع امتداددهی در کارهای نقشه‌برداری بسیار مناسبند، به خصوص در موارد بسیار دقیق مثل حفاری‌های تونل‌ها، نقشه‌برداری‌های زیرزمینی برای مترو ... که نیاز به یافتن نقطه Break through هست و برای اینکه از دو طرف حفاری‌ها به هم برسند، کاربرد قابل توجهی دارد.

نکته اینکه توان و شدت جریان پرتوهای لیزر گازی بسیار کم است و در صورت اصابت با بدن نقشه‌بردار ایجاد صدمه نمی‌کند.

پس در ترازیابی‌های چرخشی (Ratary) کاربرد زیادی دارد. برای استفاده از لیزر در ترازیابی با شاخص، به واسطه‌ای خاص نیاز است.

Detector روی شاخص بالا و پایین می‌رود و به محض دریافت پرتو لیزر گازی، در محل دقیق ارتفاع پرتو می‌ایستد و در واقع ارتفاع را با دقت بالا تعیین می‌کند.

همچنین لیزر گازی در طراحی مسیر و راس قوس و ایجاد خط پروژه کاربرد مناسبی دارد.

یکشنبه 8 آبان 1390 ساعت 09:36  
 نظرات    
 
امیر یاشار فیلا 19:13 یکشنبه 8 آبان 1390
4
 امیر یاشار فیلا

سپاس که کم‌کاریِ ما مهندسان نقشه‌بردار را در تهیه و ارسالِ مطالبِ کاربردیِ مرتبط با این رشته، تا اندازه‌ای جبران فرمودید.
پاینده باشید.
بهزاد حسین زاده 08:47 دوشنبه 9 آبان 1390
0
 بهزاد  حسین زاده
مفید بود ممنون
مجتبی صدوق 14:26 دوشنبه 9 آبان 1390
2
 مجتبی صدوق
آقای مهندس فیلا ، آقای مهندس حسین زاده از اظهار لطف شما دوستان و اینکه وقت گذاشته ومطلب ارسالی را مطالعه فرمودید سپاسگذارم .